دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نقش تغذیه در افزایش تمرکز، هوش و حافظه.
برای افزایش تمرکز، هوش و حافظه،"تغذیه" نقش بسیار مهمی دارد. تحقیقات اخیر نشان میدهد که برخی مواد غذایی و عادات غذایی میتوانند به بهبود عملکرد مغز کمک کنند. در ادامه به بررسی این مواد غذایی و تأثیرات آنها بر حافظه و تمرکز میپردازیم.
سعی کنید هفته ای دو ار ماهی بخورید.ماهیهایی مانند سالمون و ساردین حاوی اسیدهای چرب امگا-3 هستند که برای سلامت مغز ضروریاند. این چربیها به بهبود حافظه و جلوگیری از زوال عقل کمک میکنند.درصورت عدم امکان با مشورت پزشک گه گاهی از مکملهای امگاسه استفاده کنید.
روزانه از سبزیجات و میوههای تازه و آجیل در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید،سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و اسفناج و بادام سرشار از ویتامین E و فولات هستند،که به بهبود عملکرد شناختی و حافظه کمک میکنند همچنین میوههایی که حاوی آنتیاکسیدانها هستند مانند:انواع توتها، به ویژه زغالاخته،به کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود ارتباطات عصبی کمک میکنند.
بهتر است قهوه را هم در برنامه ی روزانه خود بگنجانیم چراکه کافئین و آنتیاکسیدانهای موجود در قهوه میتوانند هوشیاری و تمرکز را افزایش دهند و خطر ابتلا به بیماریهای عصبی را کاهش دهند.
از این به بعد سعی کنید چای را با شکلات تلخ میل کنید! چرا که شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدها و آنتیاکسیدانهاست که به بهبود جریان خون به مغز و تقویت حافظه کمک میکند.
کورکومین موجود در زردچوبه خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی دارد که میتواند به بهبود حافظه و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر کمک می کند .
حتما دقت کنید که روزانه مصرف آب کافی داشته باشید.مصرف آب کافی برای حفظ عملکرد مغز بسیار مهم است، زیرا مغز از 80 درصد آب تشکیل شده است.
در نهایت تغذیه مناسب میتواند تأثیر قابل توجهی بر حافظه و تمرکز داشته باشد.با گنجاندن مواد غذایی مفید در رژیم غذایی و رعایت سبک زندگی سالم،میتوان به بهبود عملکرد مغزو تقویت حافظه کمک کرد./ف.نوروزی فرد
"آیدا نجفی" کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
نظر دهید